Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pedepse aspre pentru mai mulți pretori: Iată ce decizie a luat Ion Ceban

© Sputnik / Victor IovvIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a dispus ca un pretor să nu-și primească salariu pentru o lună, iar în cazul altuia - să i se achite salariul doar parțial.

CHIȘINĂU, 3 aug - Sputnik. Pedepse dure în cazul a doi pretori. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a decis ca pretorului de la Botanica să ise aplice o mustrare, dar și să nu i se achite salariu pentru luna iunie, iar în cazul celui de la Buiucani - să-i fie achitat doar jumătate din salariului. 

Potrivit lui Ceban, decizia a fost luată în urma mai multor semnale ale cetățenilor care s-au plâns că în sectoare lucrurile stau ceva mai altfel decât sunt raportate. Astfel, pretorii au fost avertizați de mai multe ori și au fost efectuate vizite inopinate în teren.

”Pretorul din sectorul Botanica ar fi admis mai multe nereguli în sector și a tot pasat vina de la o persoană la alta. Este ultima avertizare, dacă lucrurile nu se schimbă, următorul pas va fi demisia”, a scris pe Facebook, Ion Ceban. 

Pretorul de la Buiucani a fost sancționat pentru că ar permite parcarea automobilelor în parcuri. Și pretorul din centrul s-a ales cu o avertizare. Ion Ceban a precizat că în viitor vor fi intensificate vizitele inopinate în sectoare.

Детский сад - Sputnik Moldova
Educație
Ceban: Grădinițele din Capitală, gata în proporție de 95% să primească copii – Video

Potrivit lui, doar în ultima săptămână au fost depistate numeroase încălcări. În parcuri este murdar, în spațiile verzi apar construcț̦ii ilegale, gherete la fiecare colț, servicii de distracţie pentru copii, care sunt interzise în această perioadă, dar și parcări ilegale în spațiile verzi și în parcuri.

”Explicaţiile sunt diverse. Grav este că marea majoritate a agenților economici, nu au documentele permisive. Dacă întrebi cine este responsabil, arată fiecare unul la altul”, a mai punctat Ion Ceban.

Primarul le-a solicitat pretorilor și vicepretorilor să realizeze un program de muncă pentru zilele de weekend. Acesta a precizat că ei sunt responsabili de modul în care arată sectoarele pe care le administrează. Cei care nu-și vor face munca, vor fi penalizați sau demişi.

”Este ultima preîntâmpinare. Vreau ordine pe străzi, în parcuri şi în curţile de bloc, monitorizarea desfăşurării fiecărui proiect, efectuarea lucărilor calitativ şi în termen”, a mai punctat Ceban. 

Ion Ceban a ținut să precizeze că în opt luni de mandat nu a concediat oamenii şi nu a ţinut cont de apartenenţa politică dar nu va tolera ilegalităţi și nepăsare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0