Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban: Grădinițele din Capitală, gata în proporție de 95% să primească copii – Video

CC0 / Pixabay / FeeLoona / Детский сад
Детский сад - Sputnik Moldova
Abonare
Într-o postare pe Facebook, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că grădinițele din Capitală sunt gata să primească din nou copii.

CHISINAU, 2 aug – Sputnik. “Grădinițele de copii sunt în proporție de 95 la sută gata să primească copii, începând cu ziua de mâine, au toate cele necesare conform protocolului”, a declarat primarul de Chișinău. El însă nu a precizat cum vor fi admiși copiii la grădiniță și dacă vor fi admiși toți de la 1 septembrie.

Детский сад - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu a anunțat când ar putea fi redeschise școlile și grădinițele: Detalii
Anterior el a declarat că reluarea activității grădinițelor și școlilor din Capitală se va face gradual, astfel încât să nu fie afectată starea de sănătate a copiilor.

În data de 27 iulie, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că micuții și elevii trebuie să revină la grădinițe și școli de la 1 septembrie, dar după metode care să nu pună în pericol sănătatea nimănui.

Astfel, Ceban propune ca la prima etapă după redeschiderea grădinițelor, să fie admiși în instituții copii de 4-7 ani. Pe măsură ce situația se va îmbunătăți vor putea frecventa grădinița și cei de 2-4 ani.

Primarul crede că este necesar să fie redus și programul de activitate a instituțiilor. Astfel, ar fi bine să se afle la grădiniță nu mai mult de 7 ore.

Ion Ceban a mai spus că managerii instituțiilor vor fi obligați să respecte instrucțiunile aprobate de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică. Aceștia vor asigura cu cantități de săpun și dezinfectat spațiile educaționale.

În postarea făcută astăzi pe Facebook, Ion Ceban a spus că școlile din Capitală sunt  în proces de reparații capitale și curente, majoritatea din ele va încheia reparațiile până pe 15-20 august.

“Vă dau asigurări că toate instituțiile școlare și grădinițele sunt pregătite pentru a-și relua activitatea, mă refer la: reparații, dotarea cu dezinfectanți și pregătirea cadrelor didactice. Rămâne ca la nivel național să fie luată decizia finală”, a mai spus Ceban.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0