Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Testele la COVID-19 și la anticorpi vor fi acoperite de polița de asigurare - Detalii

CC0 / Pixabay / fernandozhiminaicela / Rezultat pozitiv Covid-19
Rezultat pozitiv Covid-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Lista serviciilor medicale acoperite de poliţa de asigurare va fi extinsă. Persoanele vor putea să facă testul la COVID-19 și la anticorpi din contul asigurării medicale.

CHIȘINĂU, 1 aug - Sputnik. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat proiectul care prevede extinderea listei serviciilor medicale acordate în cadrul Programului unic al asigurării obligatorii de asistență medicală.

Маски - Sputnik Moldova
Gunoaiele coronavirusului: Viorica Dumbrăveanu vine cu soluții - Detalii

Astfel, din contul poliței de asigurare vor putea fi făcute și testele pentru determinarea virusului COVID-19 și a anticorpilor la coronavirus.

Totodată, în lista serviciilor medicale acoperite de poliţa medicală au fost introduse unele investigații de laborator pentru determinarea parametrilor imunologici. De asemenea, poliţa medicală va acoperi cheltuielile de transport tur-retur pentru pacienții care fac radioterapie în staționarele de zi. Prevederile vor intra în vigoare odată cu publicarea documentului în Monitorul Oficial.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0