Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pentru care fapte în Moldova se face închisoare pe viață

© Sputnik / Miroslav RotariИсправительное учреждение
Исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Un recidivist a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că a ucis un bărbat imediat ce a fost eliberat din închisoare pentru un alt omor.

CHIȘINĂU, 2 aug - Sputnik. Un locuitor al satului Talmaza își va petrece restul vieții după gratii, după ce a fost recunoscut vinovat de omorul intenționat al unui consătean.

Мужчина с ножом - Sputnik Moldova
Societate
Ca în anii '90: Omor săvârșit cu cruzime la Buiucani - Video

Procuratura Generală anunță într-un comunicat de presă că verdictul a fost dictat astăzi, după ce magistrații au admis în mod integral solicitarea Procuraturii raionului Ștefan Vodă de a-l condamna la detențiune pe viață.

Corpul neînsuflețit al victimei a fost găsit pe 13 iunie curent, într-o râpă din satul Talmaza, de o localnică, care i-a anunțat pe oamenii legii.

La scurt timp, procurorii din Ștefan Vodă au stabilit circumstanțele celor întâmplate, făptașul fiind reținut, iar ulterior arestat, până la sentință aflându-se în custodia statului.

Messer - Sputnik Moldova
Societate
Șocant: Doar 16 ani de detenție pentru dublu omor săvârșit cu deosebită cruzime

Potrivit probatoriului, în seara zilei de 12 iunie, inculpatul împreună cu consăteanul au servit băuturi alcoolice, iar la un moment dat între ei s-a iscat o ceartă. Inculpatul i-a aplicat victimei multiple lovituri cu mâinile și picioarele, după care l-a îmbrâncit într-o râpă din localitate și a plecat acasă.

Fiind audiat de procurori, inculpatul a declarat că a recurs la acest gest pentru a-și răzbuna tatăl, care, acum 10 ani, ar fi fost omorât de către victimă.

De notat că, inculpatul, în vârstă de 54 de ani, a mai fost în conflict cu legea, fiind anterior condamnat la 20 de ani închisoare pentru omorul, săvârșit cu o deosebită cruzime, al unei tinere. În martie 2019, acesta a fost eliberat, înainte de termen, din detenție, iar peste un an a recidivat.

Procuratura Generală menționează că sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0