Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gunoaiele coronavirusului: Viorica Dumbrăveanu vine cu soluții - Detalii

© REUTERS / SATISH KUMARМаски
Маски - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că Ministerul Sănătății este în proces de negociere a unor proiecte ce vizează prelucrarea deșeurilor medicale.

CHIȘINĂU, 24 iul - Sputnik. De la începutul pandemiei de COVID-19, masca a devenit un accesoriu obligatoriu în toate spațiile publice închise. Autoritățile recomandă ca aceasta să fie schimbată după patru ore de purtare.

 термосканер - Sputnik Moldova
Societate
Expunerea la soare - împiedică sau nu răspândirea infecției COVID-19

Asta ar înseamnă cel puțin două măști pe zi, pentru fiecare moldovean care stă la birou opt ore pe zi.

Partea proastă a lucrurilor este că măștile au devenit un factor de poluare. Oamenii aruncă măștile și mănușile, de multe ori, chiar pe stradă. Acum pe spațiile ușor poți să vezi măștile și mănușile de unică folosință aruncate în viteză de trecători. Ministerul Sănătății dă asigurări că există proiecte care sunt în proces de negociere care țin de prelucrarea deșeurilor. 

”Ministerul a reușit să negocieze proiecte de asistență tehnică care vor fi anume pe filiera asistenței medicale. Este vorba de proietul Băncii Mondiale, dar și proiectul CEP care este în proces de negociere. În proiectul CEP este anume componenta de dezvoltare a platformelor pentru prelucrarea deșeurilor locale și actualmente aceasta este o problemă. O problemă la nivel de țară. Noi ne propunem să existe un mecanism bine determinat”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Viorica Dumbrăveanu a mai precizat că reprezentanții Ministerului Sănătății de fiecare dată au accentuat importanța depozitării măștilor și mănușilor uzate în locuri special amenajate. 

”În campaniile de informare care au fost promovate de minister de fiecare dată am venit cu o inforație actualizată pentru populație: cim să folosească aceste echipamente de protecție, cum să le scoată aceste echipamente de protecție și cum să arunce echipamentele de protecție care au fost utilizate. Vom contina să venim cu această informație pentru populație”, a mai adăugat Ministrul Sănătății. 

În țara noastră numărul de persoane infectate cu COVID-19 este de 22105 de persoane, 15174 persoane s-au tratat, iar 719 persoane au pierdut lupta cu virusul. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0