Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum decurge procesul de admitere la USM și câți candidați și-au depus dosarele

© Sputnik / OsmatescoOtilia Dandara
Otilia Dandara - Sputnik Moldova
Abonare
Procesul de admitere în instituțiile de învățământ superior din țară este în plină desfășurare. În premieră, în acest an, posibilii candidați la studii depun dosarele în format online la prima etapă de admitere.
Cum decurge procesul de admitere la USM și câți candidați și-au depus dosarele

În perioada 27 iulie - 4 august, absolvenții de liceu sau colegii pot depune actele la universitate în regim online și doar după ce vor fi acceptați vor trebui să depună întreg dosarul în original la cea de-a doua etapă de admitere, care se va desfășura până în data de 18 august.

Într-un interviu acordat pentru Sputnik prorectorul pentru activitate didactică din cadrul Universității de Stat din Moldova, Otilia Dandara, a precizat că până în prezent peste 3500 de candidați au depus actele în regim online, iar alți 5000 sunt în proces de completare a dosarului electronic.

"Viitorii studenți întâmpină anumite dificultăți la completarea dosarelor, chiar dacă au toate instrucțiunile. Suntem în permanentă comunicare cu tinerii, iar membrii comisiei îi ajută pe cei care nu se descurcă de sine-stătător", a precizat prorectorul.

În același timp, Otilia Dandara a menționat că neavând posibilitatea comunicării directe, unii candidați nu înțeleg cum ar fi bine pentru ei ca să-și eșaloneze opțiunile, mulți dintre ei fiind încă nehotărâți în privința domeniului pe care doresc să-l studieze la universitate.

Universitatea de Stat din Moldova - Sputnik Moldova
Educație
Admiterea 2020 la Universitatea de Stat din Moldova - de ce să alegeți USM

De menționat că în acest an, Universitatea a instituit trei tipuri de burse noi: de excelență, nominale și pedagogul viitorului. Studenții care vor beneficia de aceste burse, vor avea asigurate studii și cazare gratuite. Datorită programelor comune cu alte universități, la final studenții pot primi două diplome de studii. 

În prezent, 10 mii de tineri își fac studiile la Universitatea de Stat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0