Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Crește rata infectării cu noul coronavirus și numărul de decese - Detalii

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Cele mai noi date cu referire la situația epidemiologică privind controlul infecției COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova au fost prezentate într-o conferință de presă organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

CHIȘINĂU, 31 iul - Sputnik. Numărul de cazuri zilnice de infectare cu noul coronavirus înregistrează o creștere cu peste 22%. Asta după ce trei săptămâni la rând a fost înregistrată o descreștere substanțială a numărului cazurilor de îmbolnăviri. Precizarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

Ștefan Gheorghiță - Sputnik Moldova
Vaccin contra coronavirusului: Ce spune Ștefan Gheorghiță despre imunizarea populației

Potrivit lui, comparativ cu săptămâna trecută este în creștere și numărul deceselor, cu peste 17%. Totodată, numărul vindecaților în această săptămână este în descreștere. 

„Se proeminează clar o creștere atât a numărului de teste procesate cât și a numărului de cazuri confirmate. Perioada de incubație a treia săptămână la rând rămâne de trei zile, iar rata de contagiozitate este de 1,12%. Vârsta medie a celor afectați este sub 47 de ani, iar cele mai multe cazuri de infectare sunt înregistrate în rândul femeilor”, a declarat Furtună. 

Cât privește ponderea cazurilor de import, Nicolae Furtună a menționat că trei săptămâni consecutiv numărul acestora a fost în creștere. Totodată a crescut aria geografică de unde este importat noul coronavirus.

„Pe parcursul a 14 zile înregistrăm 36 de cazuri de import din Federația Rusă - 7 cazuri, România - 6 cazuri, Italia, Marea Britanie, Germania - 3 cazuri, Ucraina - 4 cazuri, Turcia și Franța - câte 2 cazuri de infectare. Din Afganistan, Belgia, Luxemburg, Norvegia și Uzbekistan au fost importate câte un caz de infectare cu noul coronavirus”, a mai spus șeful ANSP. 

Potrivit datelor prezentate de Nicolae Furtună, 1335 de copii și 211 femei gravide s-au îmbolnăvit cu COVID-19. Din cauza noului tip de coronavirus au decedat persoane cu vârsta medie de 66 de ani. Din numărul total de victime, 99% prezentau cel puțin o comorbiditate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0