Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vaccin contra coronavirusului: Ce spune Ștefan Gheorghiță despre imunizarea populației

© Sputnik / Caraus MihaiȘtefan Gheorghiță
Ștefan Gheorghiță - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Secției Supraveghere epidemiologică a gripei și infecțiilor respiratorii din cadrul Agenției Națională pentru Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță, a declarat că pandemia nu va trece curând, iar singura soluție împotriva COVID-19 ar putea fi doar vaccinurile.
Vaccin contra coronavirusului: Ce spune Ștefan Gheorghiță imunizarea populației

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova Ștefan Gheorghiță a remarcat faptul că situația din Republica Moldova, dar și din alte țări este îngrijorătoare.

În perioada 20-26 iulie curent, în Moldova, numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut cu 30%, iar numărul deceselor, raportate la 1000 de persoane recuperate – cu 35%. Pe lângă restricțiile impuse de autorități pentru a diminua riscu de răspândire a infecției, colacul salvator este vaccinul împotriva COVID-19.

"Nu este clar astăzi care va fi costul acestui vaccine, dar cunoaștem că în prezent deja se lucrează asupra vaccinului în Germania, China, SUA, Federația Rusă ș.a. Cu siguranță și noi vom fi ajutați de cineva, întrucât din primele zile de la declanșarea pandemii țara noastră a fost ajutată de multe state cu echipamente, medicamente, teste pentru investigații, material informaționale pentru a face față acestei provocări ș.a. Vaccinul nu este o excepție", spune Ștefan Gheorghiță.

Potrivit lui, oamenii vor fi vaccinați benevol, după o anumită schemă, în funcție de cantitatea de vaccinuri livrată.

"În primul rând, vor fi vaccinate persoanele care fac parte din grupurile de risc de îmbolnăvire. Sperăm că vaccinul va fi disponibil cât mai curând, însă nu cred că acest lucru va avea loc în toamnă", a punctat Gheorghiță.

Amintim că ieri și președintele Igor Dodon a declarat că că Federația Rusă ar putea din toamnă să înceapă vaccinarea cetățenilor împotriva coronavirusului. Astfel, Igor Dodon nu exclude că și Moldova va avea posibilitatea să vaccineze unele categorii de cetățeni mai sensibili.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0