Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Va fi sau nu prelungit regimul de autoizolare: Ce spune șeful ANSP

© Sputnik / Николай Хижняк / Accesați arhiva multimediaПожилой мужчина смотрит телевизор у себя дома во время самоизоляции
Пожилой мужчина смотрит телевизор у себя дома во время самоизоляции - Sputnik Moldova
Abonare
Cei mai mulți moldoveni care revin în țară se întreabă când va fi ridicat regimul de autoizolare de 14 zile. Iată ce spun specialiștii.

CHIȘINĂU, 31 iul – Sputnik. Regimul de autoizolare pentru o perioadă de 14 zile ar putea fi prelungit și după data de 7 august. Despre aceasta a anunțat directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul conferinței de presă în care au fost prezentate informații actualizate privind situația COVID-19 în Republica Moldova.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Crește rata infectării cu noul coronavirus și numărul de decese - Detalii

„Măsura de autoizolare de 14 zile la revenirea în țară este una de sănătate publică și are menirea să asigure, paralel cu alte măsuri de control, controlul infecției, a răspândirii, de la detectarea cazului până la izolarea lui și limitarea persoanei ca sursă de infecție”, a precizat Furtună.

Potrivit șefului ANSP, atâta timp cât în statele din zona europeană situația privind infecția  cu noul tip de coronavirus este una nefavorabilă, numărul îmbolnăvirilor fiind în creștere, măsura de autoizolare rămâne în vigoare.

Această restricție va fi revizuită în funcție de evoluția situației epidemiologice în țara noastră, dar și în statele din care revin conaționalii.

Amintim că regimul de autoizolare de 14 zile la revenirea în țară în mod oficial este instituit până pe 7 august 2020, dar cu posibilitatea de prelungire.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0