Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primul album al cavalerilor Ordinului "Gloria Muncii" din Republica Moldova

© Sputnik / Caraus MihaiAndrei Sadovnic Marin Grigoriță
Andrei Sadovnic Marin Grigoriță - Sputnik Moldova
Abonare
În premieră, în Republica Moldova a apărut ediția bibliografică Albumul cavalerilor Ordinului "Gloria Muncii". Autorii ei, Marin Grigoriță și Andrei Sadovnic, au relatat despre acest proiect, importanța lui și personajele pe care le putem găsi în paginile ediției.
Premieră: Primul album al cavalerilor Ordinului "Gloria Muncii" din Republica Moldova

Marin Grigoriță și Andrei Sadovnic spun că moldovenii au multe motive pentru care pot fi mândri de țara lor: pământul, tradițiile, obiceiurile, dar cei mai de preț sunt oamenii muncitori, dornici de a cunoaște și de a contribui la dezvoltarea societății.

Ideea de a crea un album în care să fie prezentate istoriile de viață ale celor 1800 de moldoveni titlulari ai Ordinului "Gloria Muncii" a apărut spontan și de la primele cercetări tinerii au înțeles că proiectul va fi unul de succes, iar recent au scos de sub tipar prima ediție a albumului. Potrivit autorilor proiectului, acesta va fi împărțit în trei volume.

"Prima ediție cuprinde istoriile celor 390 de cavaleri, decorați din anul 1992 încoace. La acest proiect am lucrat șase persoane pentru a-i prezenta publicului un produs calitativ", a declarat pentru Sputnik Marin Grigoriță.

Autorii proiectului cred că acest album va motiva tinerii din Republica Moldova să fie mai încrezători, să lupte pentru realizarea scopurilor, să nu lase mâinele în jos.

"De fapt, publicul țintă sunt tinerii. Noi am descris istoriile oamenilor din diverse domenii: politică, medicină, agricultură ș.a. Astfel, tinerii se pot inspira din această carte care-i va motiva în alegerea unei profesii și îi va orienta în domeniul muncii", a precizat Andrei Sadovnic.

De menționat că Ordinul "Gloria Muncii" este un ordin oficial în Republica Moldova, care se conferă pentru rezultate excepționale în muncă, activitate publică de vază și contribuții substanțiale în domeniul culturii, științei, sportului, vieții publice sau social-economice. Ordinul "Gloria Muncii" este conferit de către președintele Republicii Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0