Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce a discutat Igor Dodon cu Vadim Krasnoselski la Condrița - detalii

CC BY 4.0 / Официальный сайт Президента Приднестровья / Встреча президента Молдовы Игоря Додона и лидера Приднестровья Вадима Красносельского в Кондрице
Встреча президента Молдовы Игоря Додона и лидера Приднестровья Вадима Красносельского в Кондрице - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
La Condrita a avut loc întâlnirea delegațiilor Chișinăului și Tiraspolului, conduse de președintele Igor Dodon și liderul transnistrean Vadim Krasnoselski.

TIRASPOL, 28 iul – Sputnik. Reluarea negocierilor în formatul „5 + 2”, funcționarea posturilor temporare de carantină, telecomunicațiile, problema bancară, încetarea cauzelor penale, lansarea liniei de troleibuz Bender-Varnița - sunt principalele subiecte care au fost discutate marți de către președintele Moldovei, Igor Dodon, și liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski.

Irina Vlah - Sputnik Moldova
Vlah, despre reintegrarea țării: Găgăuzia ar putea deveni un model pentru Transnistria

În cadrul părții oficiale a întrevederii, Igor Dodon a remarcat că este bucuros să continue dialogul la cel mai înalt nivel, care a început în 2017. Pandemia coronavirusului a încetinit procesul de negociere, a spus el. Președintele Republicii Moldova a subliniat că situația privind răspândirea virusului nu este una destul de complicată.

El a menționat că știe despre măsurile luate de transnistreni în lupta împotriva infecției și, de asemenea, a subliniat că incidența îmbolnăvirilor în Moldova este încă ridicată, dar conducerea țării depune toate eforturile pentru a rezista răspândirii masive a virusului, potrivit serviciului de presă al șefului statului.

Dodon a prezentat principalele probleme de pe ordinea de zi a reuniunii, subliniind că acestea au fost convenite anterior.

Vadim Krasnoselski a declarat că reuniunea este una importantă, menționând că de rezultatele acesteia depind aflarea soluțiilor la problemele care rămân pe ordinea de zi de peste un an. Liderul transnistrean și-a manifestat disponibilitatea pentru dialog. El a confirmat că ordinea de zi a fost alcătuită în comun, iar un aspect semnificativ îl prezintă participarea la discuții a conducătorilor grupurilor de experți care activează în domenii specifice.

"Acest format al reuniunii va permite discutarea și soluționarea detaliată a problemelor concrete", a declarat Krasnoselski.

Serviciul de presă al liderului transnistrean a menționat că ordinea de zi a reuniunii delegațiilor de la Chișinău și Tiraspol, la inițiativa oricăreia dintre părți, ar putea fi extinsă pe parcursul activității.

”Părțile au îndemnat la intensificarea schimbului de opinii pentru a dezvolta o poziție consolidată asupra fiecărui punct al negocierilor. Dialogul și deciziile de astăzi vor constitui o bază pentru lucrările ulterioare ale formatului internațional al negocierilor ”5 + 2", notează serviciul de presă.

Prima întâlnire dintre Dodon și Krasnoselski a avut loc pe 4 ianuarie 2017. Cea de astăzi este a șaptea la număr. Este organizată la reședința oficială a șefului statului, situată în satul Condrita. Aici, Igor Dodon și Vadim Krasnoselski s-au mai întâlnit deja - în septembrie 2018.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0