Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Dodon a semnat decretul de numire a unui nou ambasador în Elveția

© Photo : Igor Dodon / Facebook Tatiana Molcean, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană
Tatiana Molcean, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova are un nou ambasador în Confederația Elvețiană, în această funcție fiind numită prin decret prezidențial Natalia Molcean, care până acum a deținut funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. Președintele Igor Dodon a anunțat pe Facebook că a semnat decretul de numire în funcția de ambasador în Confederația Elvețiană a Tatianei Molcean, care până astăzi deținea funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

"Doamna Molcean are o experiență de activitate destul de mare în instituția diplomatică a țării noastre, dar prima în calitate de ambasador. Împreună cu ministrul Oleg Țulea și consilierul prezidențial pe politică externă, Aureliu Ciocoi, am discutat cu dumneaei despre perspectivele de colaborare ale țării noastre cu Elveția, precum și i-am urat succes în exercitarea primei sale misiuni diplomatice, menționînd importanța consolidării relațiilor de cooperare cu Elveția, care are un rol semnificativ în politica europeană și cea internațională", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Правительство РМ Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Schimbări de cadre adoptate astăzi de Guvern - detalii
Ambasada Republicii Moldova în Confederația Elvețiană este situată la Geneva și îndeplinește, prin cumul, funcțiile reprezentanței pe lângă Oficiul ONU, sediul Organizației Mondiale a Sănătății și ale altor organizații internaționale.

Tatiana Molcean a absolvit în 2004 Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept (Filiera Anglofonă) și are specializarea Drept Internațional.  Este vorbitoare de engleza, rusa, franceza.

În 2008 a primit Medalia Președintelui Republicii Moldova „Meritul Civic” pentru muncă prodigioasă şi contribuție la promovarea cursului strategic de integrare europeană a Republicii Moldova, iar în 2014 și 2015 Diplome ale Guvernului Republicii Moldova pentru contribuția la procesul de integrare europeană, negocierea Acordului de Asociere și implementarea Zonei de Comerț Liber și Aprofundat cu UE pe întreg teritoriul țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0