Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum vor tranzita România moldovenii care vor merge la odihnă în Bulgaria – detalii

© AP Photo / Andrew MedichiniПляж
Пляж  - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasada Republicii Moldova la București precizează că moldovenii vor putea ajunge pe litoralul din Bulgaria pe culoarul de tranzit aprobat de autoritățile române.

CHIȘINĂU, 30 iul - Sputnik. Ambasada Republicii Moldova la București salută decizia autorităților bulgare privind permiterea intrării cetățenilor Republicii Moldova în Republica Bulgaria, începând cu data de 28 iulie 2020, la prezentarea testului la COVID-19 în limba engleză, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Bulgaria.

Arina Spătaru - Sputnik Moldova
Ce vor face deputații în vacanță: Răspunsul unor deputați din PPDA și PD

Pentru ca moldovenii să poată petrece un sejur pe litoralul bulgar al Mării Negre, la tranzitarea teritoriului României ei vor prezenta autorităților de frontieră din țara vecină documentele confirmative privind scopul șederii în Bulgaria (rezervarea la hotel), asigurarea medicală, rezultatele testului la COVID-19 și documentele de călătorie.

Reprezentanța diplomatică la București precizează că rămâne suspendată temporar, total sau parțial, activitatea următoarelor puncte de trecere a frontierei de stat romano-bulgare: Negru Vodă, județul Constanța; Lipnița, județul Constanța; Dobromir, județul Constanța; Zimnicea, județul Teleorman; Turnu Măgurele, județul Teleorman; Bechet, județul Dolj (cu excepția traficului de marfă).

Ambasada recomandă ca tranzitul, care nu va depăși 36 de ore, sa fie efectuat pe culoarul de tranzit aprobat de autoritățile române pentru transportul rutier: Leușeni, Albița, Tecuci, Focșani, Buzău, București, Giurgiu, Ruse.

Totodată, instituția reiterează importanta respectării tuturor măsurilor de siguranță în vederea combaterii răspândirii virusului COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0