Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Kremlinul a comentat reținerea cetățenilor ruși în Belarus

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaМилиция в Белоруссии
Милиция в Белоруссии - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus a calificat drept insinuări afirmațiile cu privire la implicarea Rusiei în protestele din Belarus.

CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik. Moscova nu dispune deocamdată de informații că cetățenii ruși care au fost reținuți ar fi întreprins anumite acțiuni ilegale sau că ar fi avut planuri să destabilizeze situația în capitala Belarusului, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.

”Ambasadorul nostru comunică cu MAE și cu colegii de la Minsk, de aceea contăm că în urma acestor discuții, dar și pe canalele de comunicare ale serviciilor speciale, vom primi o informație exhaustivă despre ceea ce s-a întâmplat. Evident, noi contăm că drepturile cetățenilor ruși reținuți vor fi respectate în deplină măsură”,  a menționat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

Милиция в Белоруссии - Sputnik Moldova
Presa din Belarus anunță despre reținerea a 33 de cetățeni ruși

El a calificat drept insinuări toate afirmațiile cu privire la implicarea Rusiei în protestele din Belarus.

Peskov a dezmințit de asemenea informația vehiculată în ajun că printre persoanele reținute ar fi și cetățeni ai Ucrainei.  El a subliniat că toți cei reținuți sunt riși.

Reținerea cetățenilor ruși în Belarus

Anterior, presa din Belarus au anunțat, cu referire la surse din cadrul organelor de drept, că 33 de cetățeni ruși au fost reținuți la Minsk și în sudul țării. Ministerul de Interne al republicii a informat mai târziu despre acest lucru Ambasada Rusiei.

Cei reținuți au fost calificați drept luptători ai companiei militare private străine Wagner. După cum a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate al Belarusului Andrei Ravkov, în legătură cu acest incident ancheta a inițiat un dosar penal cu privire la pregătirea atacurilor teroriste. Figuranții riscă până la douăzeci de ani de închisoare.

Acum câteva zile, președintele belarus Alexandr Lukașenko a declarat în timpul unui discurs în fața reprezentanților structurilor de forță că în protestele stradale din țară ar putea fi implicați militarii profesioniști, ”care câștigă din organizarea umor provocări într-o țară sau alta”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0