Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Presa din Belarus anunță despre reținerea a 33 de cetățeni ruși

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaМилиция в Белоруссии
Милиция в Белоруссии - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Structurile de forță belaruse anunță reținerea a 33 de cetățeni ruși, luptători ai companiei militare private Wagner.

CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. Cele 33 de persoane reținute în Republica Belarus sunt cetățeni ai Rusiei, anunță Sputnik Belarus, cu referire la agenția BELTA.

Dmitri Peskov, porte-parole du président russe - Sputnik Moldova
Rusia
Peskov: Rusia nu intenționează să se implice în alegerile din Belarus
”În această noapte, angajații structurilor de drept din Belarus au reținut în preajma orașului Minsk 33 de mercenari ai companiei militare private străine Wagner. Totodată, încă o persoană a fost descoperită și reținută în sudul țării”, transmite agenția.

Sursa mai menționează că reprezentanții structurilor de forță belaruse au primit informații despre sosirea pe teritoriul țării a “peste 200 de luptători pentru destabilizarea situației în perioada campaniei electorale”.

Agenția menționează că cetățenii ruși mercenari “aveau asupra lor bagaje de mână și trei valize grele, care erau încărcate de câțiva bărbați într-un mijloc de transport”.

“La sosirea în Capitală, în noaptea de 24 spre 25 iulie, grupul s-a cazat într-un hotel din Minsk, urmând să-l părăsească pe 25 iulie, însă a plecat pe 27 iulie, mutându-se în unul dintre sanatoriile din districtul Minsk”, informează agenția.

De asemenea, se afirmă că “potrivit informațiilor administrației sanatoriului, persoanele se evidențiau printr-un comportament necaracteristic pentru turiști ruși, dar și prin îmbrăcămintea în stil militar”.

“Nu consumau băuturi spirtoase, nu vizitau localurile de agrement, se țineau deoparte și încercau să nu atragă atenția asupra lor. Au studiat cu atenție teritoriul și împrejurările sanatoriului, în grupuri mici”, scrie agenția, care a publicat și lista cu numele celor reținuți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0