Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, despre situația COVID-19, sistemul de sănătate și ridicarea restricțiilor

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел совещание по вопросам о санитарно-эпидемиологической обстановке в РФ
Президент РФ В. Путин провел совещание по вопросам о санитарно-эпидемиологической обстановке в РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului a convocat miercuri o ședință cu privire la situația sanitar-epidemiologică în Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Situația privind coronavirusul se calmează treptat în Rusia, dar ar putea să oscileze în orice direcție, nu există niciun motiv de relaxare, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

”Sunt și erori desigur, sunt probleme, așa cum există peste tot, dar, așa cum am spus, în general am fost capabili să facem față unei provocări fără precedent, să respingem acest atac violent al epidemiei”, a declarat el.

Președintele a menționat că, în iunie și iulie, numărul celor infectați cu coronavirus în Rusia este în scădere: conform ultimelor date, numărul de cazuri noi confirmate este de aproape două ori mai mic decât în ​​perioada din mai, când au fost înregistrate cele mai multe cazuri.

”În același timp, vreau să spun din start că situația rămâne dificilă și, așa cum spun ei, balanța poate înclina în orice direcție. Acesta este motivul pentru care, de altfel, ne-am adunat aici. Prin urmare, nu există niciun motiv ca să ne autoliniștim și nici să ne relaxăm sau să uităm de recomandările medicilor, nu”, a declarat Putin.

Până în prezent, nu s-a reușit în toate regiunile diminuarea constantă a numărului de noi infecții cu COVID-19 și, prin urmare, Putin a propus să se decidă ce trebuie făcut suplimentar, atât prin departamentele federale, cât și prin intermediul autorităților locale, regionale, pentru a îmbunătăți situația.

Встреча президента РФ В. Путина с участниками общероссийской акции взаимопомощи Мы вместе. - Sputnik Moldova
Rusia
Putin, despre epidemia de coronavirus în Rusia - detalii

Sistemul rus de asistență medicală în timpul pandemiei coronavirusului, potrivit lui, a funcționat în general organizat, a fost posibil să-și crească semnificativ capacitățile și să salveze viețile și sănătatea a sute de mii de oameni.

În același timp, în fața riscului unui nou val de răspândire a coronavirusului în regiunile Rusiei este necesară menținerea și creșterea capacității sistemului național de sănătate, a subliniat Putin.

Președintele a amintit că în perioada de toamnă-iarnă „în toată lumea, inclusiv în Rusia, ținând cont de caracteristicile sale naturale și climatice, se înregistrează în mod tradițional o creșterea a numărului de boli respiratorii”.

Decizia de a ridica toate restricțiile care se referă la coronavirus ar trebui să fie una prudentă, graba nejustificată ar putea genera o nouă creștere a cazurilor, a spus el.

"Desigur, această muncă poate și trebuie continuată în mod constant, dar este necesar să se ia doar decizii echilibrate, atente și exacte, ca și anterior, bazându-ne pe recomandările specialiștilor. Deoarece graba nejustificată, așa cum a arătat situația din unele subiecte ale Federației, riscă să genereze o creștere repetată a numărului de cazuri”, a spus șeful statului.

Președintele a atras atenția asupra faptului că este necesar ca prin măsuri preventive și proactive, să se încerce evitarea introducerii unui regim repetat de restricții din cauza infecției cu noul coronavirus.

”Cu atât mai mult aceste măsuri trebuie să fie de proporții, încât școlile, grădinițele, universitățile, întreprinderile și organizațiile să funcționeze într-un mod sigur, normal, obișnuit pentru oameni", a declarat Putin, miercuri, la ședința cu privire la situația sanitară și epidemiologică din țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0