Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un grup de adepți ai Statului Islamic, reținut de FSB: Planificau asasinate

© Sputnik / Iliya Pitalev / Accesați arhiva multimediaСотрудник полиции у здания ФСБ на Лубянской площади в Москве, где произошла стрельба
Сотрудник полиции у здания ФСБ на Лубянской площади в Москве, где произошла стрельба - Sputnik Moldova
Abonare
FSB a reținut un grup de adepți ai Statului Islamic care planificau asasinarea unor reprezentanți ai structurilor de forță din Rusia.

CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. În Rusia au fost reținuți mai mulți adepți al grupării teroriste Statul Islamic care planificau asasinarea unor reprezentanți ai structurilor de forță în Sankt Petersburg, anunță Serviciul Federal de Securitate. Aceștia erau originari din Asia Centrală.

ФСБ РФ пресекла деятельность преступной группы по изготовлению и сбыту оружия - Sputnik Moldova
Rusia
FSB-ul a dejucat un atentat terorist la Moscova - detalii

În cadrul unui dosar penal "pentru susținerea activităților teroriste", FSB și MAI au curmat activitatea membrilor unei celule teroriste, implicați în finanțarea Statului Islamic. De asemenea, se investighează „implicarea acestora în propaganda teroristă și racolarea cetățenilor ruși cu scopul atragerii lor în grupuri teroriste”.

“Potrivit informațiilor operative existente, persoanele indicate planificau asasinarea unor militari și angajați ai structurilor de forță ale Federației Ruse, după care intenționau să plece pe teritoriul unei regiuni din Orientul Mijlociu pentru a participa la activități teroriste. La domiciliul acestora au fost descoperite mijloace de comunicare, carduri bancare, utilizate în activitatea criminală”, se menționează în comunicatul FSB.

Reprezentanții structurilor de drept continuă acțiunile operative de investigație.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0