Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon, despre Constituție: Unele articole trebuie redactate și concretizate

© Photo : Facebook / Igor DodonIgor Dodon a promulgat pachetul de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea
Igor Dodon a promulgat pachetul de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea - Sputnik Moldova
Abonare
Despre Constituția Republici Moldova, astăzi, la cea de-a 26-a aniversare de la adoptare, a vorbit și șeful statului.

CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. „Data de 29 iulie este una memorabilă în istoria modernă a statului nostru”, a declarat, într-un mesaj făcut public pe Facebook, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu ocazia împlinirii a 26 de ani de la adoptarea Constituției. Dodon spune că a fi patriot înseamnă a onora Legea Supremă a statului – Constituția.

Constituția RM - Sputnik Moldova
Politică
Ce spun cele mai importante persoane în stat de Ziua Constituției

„A onora Constituția țării înseamnă fi patriot. Patriotismul și responsabilitatea civică încep cu familia, cu grija pentru cei dragi, pentru rude și prieteni, pentru conaționali, pentru baștină, pentru țara ta. Este foarte important să cultivăm această înțelegere și atitudine la generația tânără. Iar realizând acest obiectiv vom putea avea încredere în viitor, vom putea dezvolta constant Republica Moldova, economia ei națională, implementând proiecte necesare de dezvoltare socială și asigurând cetățenilor un trai decent bazat pe respectarea drepturilor omului”, este menționat în mesajul lui Igor Dodon.

Șeful statului și-a exprimat gratitudinea față de cei care au contribuit la redactarea și votarea Legii fundamentale ca simbol și atribut principal al statalității, suveranității și independenței.

„Se știe caă textul Constituției este rigid, dar reflectă evoluțiile social-politice și vrerile cetățenilor liberi, fiind în consonanță cu valorile fundamentale ale unei societăți democratice și deschise. Indiscutabil, unele articole ale Constituției trebuie redactate și concretizate. În viziunea mea e necesar de revizuit și omis art.142, p.1 al Constituției, care prevede posibilitatea lichidării statului prin procedura referendumului”, mai spune președintele.

Acesta le-a urat moldovenilor prosperitate și i-a asigurat că va face tot posibilul ca aceștia să se bucure de drepturile garantate prin Lege.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0