Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Chicu: Au fost identificate până la 250 milioane de lei, ajutor pentru agricultură

© Photo : Valeria Praporșcic În raionul Căușeni plugarii ară semănăturile de toamnă
 În raionul Căușeni plugarii ară semănăturile de toamnă - Sputnik Moldova
Abonare
Coaliția de guvernare s-a întrunit ieri într-o ședință la care au participat și președintele țării, dar și prim-ministrul.

CHIȘINĂU, 28 iul – Sputnik. Sute de milioane de lei, ajutor pentru agricultorii afectați de secetă. La această decizie au ajuns deputații din coaliția de guvernare în cadrul unei ședințe la care a participat și premierul Ion Chicu, dar și președintele Igor Dodon.

Fermierii au deblocat drumul până la venirea ministrului Agriculturii (27 iulie 2020) - Sputnik Moldova
Societate
Filmul protestului de la Căușeni: Ce au cerut și ce le-a promis agricultorilor Ion Perju

În cadrul ședinței s-a convenit ca autoritățile să susțină fermierii din țara noastră, care în acest an din cauza secetei au suportat cheltuieli majore. Astfel, au fost identificate resurse financiare de până la 250 de milioane de lei.

Într-un comunicat de presă al Partidului Democrat este precizat că Guvernul este gata să ajute fermierii, iar în următoarele zile Executivul va avea întâlniri şi discuții cu reprezentanții sectorului agricol.

Totodată, premierul a menționat că misiunea Fondului Monetar Internațional și autoritățile de la Chișinău au ajuns la un acord la nivel de experți privind un nou program pentru 3 ani. Astfel, Republica Moldova va obține acces la o asistenţă financiară în valoare de circa 558 de milioane de dolari. Noul program are drept scop inclusiv susţinerea relansării economiei naţionale în contextul COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0