Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

De la Kamceatka la Marea Baltică: Cum a fost marcată Ziua Marinei în Rusia

Abonare
Ziua Forțelor Maritime a fost sărbătorită în Rusia. În data de 26 iulie au avut loc parade grandioase în toată țara - de la Kamceatka până la Marea Baltică.

În mod obișnuit, primii au sărbătorit cei din Petropavlovsk-Kamceatsk și Vladivostok, la festivități participând nave și militari ai Flotei Pacificului. Principala paradă maritimă a avut loc în mod tradițional la Sankt Petersburg, unde președintele rus Vladimir Putin le-a adresat tuturor cetățenilor țării un mesaj de felicitare.

Установка Калибр на фрегате Адмирал Григорович - Sputnik Moldova
Rusia își construiește o nouă flotă: pe 16 iulie va începe construcția a 6 nave

Peste 40 de nave au trecut de-a lungul Golfului Finic, printre acestea se număra și corabia de luptă „Poltava”, care a fost reconstruită, iar apoi a avut loc partea aeriană a paradei. Peste 40 de unități de aviație au zburat pe cerul capitalei de nord, iar Su-25 a pictat cerul în culorile steagului rus.

Au fost organizate parade navale și la Sevastopol, Baltiisk și Severomorsk, dar și pentru prima dată - în orașul Kaspiisk din Daghestan, unde își are sediul Flotila Caspică. Și militarii ruși din Siria și-au sărbătorit ziua profesională. Aceștia au desfășurat o paradă în portul Tartous. Imagini impresionante de la Ziua Marinei ruse - în videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0