Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important: Iată de când și în ce condiții este permisă intrarea moldovenilor în Bulgaria

CC0 / Pixabay / YvonneH / Шлагбаун, архивное фото
Шлагбаун, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii care s-au obișnuit să-și petreacă vacanțele în Bulgaria pot face acest lucru începând cu ziua de astăzi, deși anterior autoritățile din țara respectivă au impus interdicție de călătorie până în data de 31 iulie.

CHIȘINĂU, 28 iul – Sputnik. Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria informează că, în conformitate cu ordinul din 28 iulie curent al Ministerului Sănătății al Republicii Bulgaria, este permisă intrarea cetățenilor Republicii Moldova în Republica Bulgaria, începând cu ziua de astăzi, însă cu o condiție.

Греко-болгарской граница - Sputnik Moldova
Societate
Aveți grijă unde călătoriți: Un autocar cu moldoveni este blocat între Turcia și Bulgaria

Astfel, cei care vor decide să petreacă câteva zile la mare în Bulgaria, vor trebui să prezinte testului PCR la COVID-19 în limba engleză, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Bulgaria.

Amintim că luni președintele Frontului Național pentru Salvarea Bulgariei (FNSB) Valeri Simeonov a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că moldovenii, dar și turiștii din alte țări, vor putea intra în Bulgaria, însă vor trebui să prezinte un test negativ la COVID-19.

”La cererea sectorului turistic, turiștii din Moldova, Serbia, Kuweit, Israel și Macedonia de Nord vor fi admiși pe teritoriul Bulgariei dacă prezintă un test PCR negativ făcut cu cel puțin 72 de ore înainte de sosire”, a declarat Valeri Simeonov, în cadrul briefingului.

Tot ieri, Ministerul  bulgar al Turismului a anunțat că Comisia Europeană a aprobat subvenții pentru zboruri charter organizate de operatorii de turism în Bulgaria.

Aprobarea subvențiilor de către Comisia Europeană a fost o condiție prealabilă pentru aplicarea măsurii de sprijin turistic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0