Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aveți grijă unde călătoriți: Un autocar cu moldoveni este blocat între Turcia și Bulgaria

© AFP 2024 / SAKIS MITROLIDISГреко-болгарской граница
Греко-болгарской граница - Sputnik Moldova
Abonare
Un autocar cu turiști moldoveni a fost oprit la granița dintre Turcia și Bulgaria. Informația a fost confirmată de ambasadorul Republicii Moldova în Bulgaria, Anatol Ciubuc.

CHIȘINĂU, 24 iul - Sputnik. Ambasadorul Republicii Moldova în Bulgaria, Anatol Ciubuc, a declarat pentru Sputnik Moldova că 32 de moldoveni care se întorceau din Turcia cu autocarul au fost blocați la granița cu Bulgaria.

Vameșii și polițiștii de fontieră au schimbat uniformele pe costume de protecție - Sputnik Moldova
Societate
Granițele mai multor țări rămân închise pentru moldoveni: Date actualizate de la MAEIE
Potrivit ambasadorului, autoritățile de la Sofia au impus aceste restricții în condițiile în care numărul bolnavilor de COVID-19 este într-o creștere alarmantă. 

"Până acum două zile, Bulgaria făcea excepții privind tranzitarea țării, însă recent, din cauza numărului mare de bolnavi de COVID-19 a impus restricții. Într-adevăr, moldovenii se întorceau acasă și au fost opriți la frontiera dintre Turcia și Bulgaria. Acum, ei sunt cazați într-un hotel de pe teritoriul Turciei. Noi am făcut apel către autoritățile bulgare, dar deocamdată nu avem niciun răpuns, mai așteptăm. Ambasada depune toate eforturile pentru a ajuta cetățenii noștri să ajungă cu bine acasă", a declarat Anatol Ciubuc, ambasadorul Republicii Moldova în Bulgaria. 

În același timp, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Daniel Vodă, a menționat că autoritățile de la Chișinău au fost informate despre această situație și se vor implica în soluționarea problemei. 

''Bulgaria a impus restricții pentru cetățenii statelor terțe, inclusiv ai Republicii Moldova, până în data de 31 iulie, inclusiv cu scop de tranzit, în contextul pandemiei de COVID-19. Sperăm că autoritățile de la Sofia să facă unele excepții pentru cetățenii noștri. În acest context, rugăm cetățenii moldoveni ca înainte de a porni în călătorii să se informeze de pe site-ul Ministerului de Externe despre situația țărilor în care urmează să ajungă, dar și cum vor tranzita statele'', a menționat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.

Până acum, în Bulgaria au fost confirmate 9 853 de cazuri de COVID-19. În total, 5 031 de oameni s-au vindecat, iar 329 au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0