Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum poți evita drumul blocat de la Căușeni: Ce spune Poliția

© Sputnik / Mihai CarausMai mulți agricultori se pregătesc să blocheze traseul național Chișinău-Căușeni
Mai mulți agricultori se pregătesc să blocheze traseul național Chișinău-Căușeni - Sputnik Moldova
Abonare
Pe șoseaua Chișinău-Palanca se circulă cu dificultate la această oră. Agricultorii care protestează la ieșirea din orașul Căușeni au blocat traficul.

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Doar ambulanțele și transportul de pasageri au acces în zona în care agricultorii din regiunea de Est a Moldovei au ieșit la protest. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de șeful secției Securitate Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Căușeni, Nicolae Golovei.

Potrivit acestuia, polițiștii se află la intrarea în orașul Căușeni, la intersecția drumului național R30 cu R26, șoseaua Căușeni-Anenii Noi, iar șoferii care intenționează să traverseze zona sunt redirecționați pe un drum adiacent.

Mai mulți agricultori se pregătesc să blocheze traseul național Chișinău-Căușeni - Sputnik Moldova
Societate
Agricultorii din sud-estul țării au blocat traficul rutier pe șoseaua Chișinău-Căușeni

O altă patrulă este amplasată la câțiva kilometri de locul unde are loc protestul agricultorilor, pe drumul național R30, care la fel redirecționează transportul. Golovei mai spune că toți șoferii ocolesc zona pe un drum de țară, care are ieșire la R30. Cei care au nevoie să ajungă în localități mai îndepărtate pot utiliza pentru trafic șoseaua de centură.

De precizat că la fața locului a venit și Șeful Inspectoratului de Poliție Căușeni, Ion Balcan. Acesta i-a avertizat pe agricultori să permită traficul pe drumul național R30, în caz contrar participanții la acțiune riscă să fie pedepsiți. Acesta i-a îndemnat pe protestatari să intervină cu un demers către prim-ministru pentru a le fi soluționate revendicările. Potrivit șefului IP Căușeni, blocarea drumului de către protestatari constituie o încălcare.

Amintim, protestatarii au spus că vor aștepta ca autoritățile să iasă la discuții și că sunt gata să protesteze cât timp va fi nevoie. Aceștia sunt nemulțumiți că până la această oră, nici premierul, nici ministrul Agriculturii nu au venit cu o reacție la revendicările lor. Contactat telefonic, ministrul Ion Perju nu ne-a răspuns, iar ofițerul de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ecaterina Staci-Grigorean, ne-a spus că „un text (răspuns la revendicările protestatarilor) va fi plasat în scurt timp pe site-ul ministerului”. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0