Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Agricultorii din sud-estul țării au blocat traficul rutier pe șoseaua Chișinău-Căușeni

© Sputnik / Mihai CarausMai mulți agricultori se pregătesc să blocheze traseul național Chișinău-Căușeni
Mai mulți agricultori se pregătesc să blocheze traseul național Chișinău-Căușeni - Sputnik Moldova
Abonare
Agricultorii din raioanele Căușeni și Ștefan Vodă au ieșit cu tehnica agricolă și au blocat traficul rutier pe șoseaua Chișinău-Căușeni, chiar la intrarea în orașul Căușeni.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu: Este clar că va trebui să venim cu suport pentru agricultori
CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Fermierii au ieșit la protest cu zeci de tractoare și chiar combine. Ei le-au cerut autorităților să intervină cu ajutoare, dat fiind că ei au pierdut 80 la sută din recoltă din cauza secetei și acum sunt plini de datorii, iar băncile comerciale le cer să restituie creditele. Pierderile pe care le înregistrează aproape fiecare gospodărie agricolă sunt estimate la zeci de milioane de lei.

Agricultorii sunt nemulțumiți și de faptul că autoritățile declară că nimic grav nu se întâmplă în domeniul agriculturii, în timp ce ei, de fapt, intră în faliment.   

Vom menționa că, înainte de începerea protestului, după ședința tradițională de luni dimineață cu președintele țării Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, premierul Ion Chicu a anunțat că autoritățile vor acorda agricultorilor ajutoare suplimentare. Potrivit premierului pe lângă cele 100 de milioane  oferite pentru subvenționare, auotirtățile au discutat și despre cum vor aloca și bani suplimentari pentru agricultori. Ion Chicu spune că această posibilitate există, în funcție de pierderile înregistrate de agenții economici. Potrivit lui Chicu, cel mai grav afectată a fost recolta de grâu.

© Sputnik / Mihai CarausMai mulți agricultori se pregătesc să blocheze traseul național Chișinău-Căușeni
Agricultorii din sud-estul țării au blocat traficul rutier pe șoseaua Chișinău-Căușeni   - Sputnik Moldova
Mai mulți agricultori se pregătesc să blocheze traseul național Chișinău-Căușeni

Președintele Raionului Căușeni, Nicolae Gorban, a ieșit la discuții cu protestatarii. El a declarat că a primit asigurări din partea autorităților centrale, a ministrului Agriculturii, Ion Perju, că agricultorii vor fi despăgubiți, cel puțin parțial, din bugetul de stat.

Protestatarii refuză să deblocheze drumul și cer ca în fața lor să vină ministrul Agriculturii, Ion Perju.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0