Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tragedie la scăldat: Două persoane și-au pierdut viața

© Sputnik / Miroslav RotariКупание
Купание - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență raportează două cazuri de înec în bazinele acvatice din țară în ultimele 24 de ore.

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Două persoane și-au pierdut viața, înecându-se în bazinele acvatice din țară. Tragediile s-au produs în ultimele 24 de ore, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Este vorba de un bărbat de 41 de ani, dar și un adolescent de doar 17 ani. Primul caz de înec a fost înregistrat în dimineața zilei de ieri în raionul Florești.

Liliana Pușcașu - Sputnik Moldova
Ce trebuie să știi când mergi la scăldat: Start pentru campania de prevenire a înecurilor

Bărbatul de 41 de ani s-a înecat în timpul scăldatului într-un bazin acvatic din localitatea Căprești. Cadavrul a fost scos din apă de localnici.

Tânărul de 17 ani s-a înecat în iazul din apropierea satului Cărpineni din raionul Hâncești. Corpul minorului a fost adus la mal de către oamenii din sat, care se aflau în zonă. Intervenția salvatorilor nu a fost solicitată în nici unul dintre aceste două cazuri.

IGSU îndeamnă repetat populația să respecte măsurile de prevenire și regulile de comportament pe apă. Salvatorii atenționează despre riscurile înotului pe timp de caniculă. Cetățenii sunt rugați să evite odihna în zonele din apropierea bazinelor acvatice nedotate cu stații de salvare, iar pescuitul se recomandă strict în locuri care sunt autorizate sau destinate acestei activități. Maturii sunt îndemnați să-și monitorizeze strict copiii și comportamentul acestora în apropierea bazinelor acvatice. Este interzis accesul copiilor în apă fără însoțitor.

Intrarea în apă în stare de ebrietate, la fel prezintă pericol pentru viața și sănătate, iar consumul băuturilor alcoolice în timpul odihnei pe malurile lacurilor și râurilor nu este recomandat. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, 48 de persoane printre care patru minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0