Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Perju, în fața protestatarilor de la Căușeni: Iată ce le-a promis - Detalii

© Sputnik / Mihai CarausMinistrul Agriculturii a venit să discute cu agricultorii
Ministrul Agriculturii a venit să discute cu agricultorii - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a venit în fața protestatarilor aflați în câmp. El a promis că va încerca să soluționeze problemele din domeniul agriculturii.

CHIȘINĂU, 27 iul - Sputnik. Ministrul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a venit în fața protestatarilor. Acesta le-a dat asigurări agricultorilor că va veni cu un răspuns la revendicările lor în maxim o săptămână. 

Plantație de căpșune în satul Copanca, Căușeni - Sputnik Moldova
Societate
A fost luată o decizie importantă cu privire la subvenționarea în agricultură: Detalii

Printre revendicările protestatarilor sunt reeșalonarea creditelor bancare, restituirea TVA-ului în agricultură, acordarea subvențiilor pentru pagubele suportate în urma înghețurilor și a secetei hidrologice și instalarea sistemelor antigrindină. 

”În martie ne-am întâlnit și am vorbit despre sistemul antigrindină și ați spus că nu se face peste noapte. A trecut foarte mult timp și pierderile oamenilor sunt enorme. Este distrusă via complet și nu doar via. Mai ales în Ștefan-Vodă”, a declarat un agricultor. 

Ministrul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a precizat că sistemele antigrindină vor fi instalate în scurt timp. 

”Chiar și în unele localități afectate de grindină, chiar și în situația în care ar fi fost careva sisteme acolo, nu ar fi fost protejare. Sunt prevăzute 11 sisteme pentru Ștefan Vodă și Căușeni. Ele o să fie instalate”, a precizat Ion Perju. 

Ion Perju a declarat că va avea discuții cu reprezentanții Ministerului Finanțelor pentru a identifica barierele în ceea ce ține de restituirea TVA-unui în agricultură. 

Amintim că astăzi agricultorii din raionul Căușeni au ieșit la protest în câmp. Aceștia au blocat și drumul de acces. Aceștia își doresc mai mult ajutor din partea statului. Printre revendicările protestatarilor sunt reeșalonarea creditelor bancare, restituirea TVA-ului în agricultură, acordarea subvențiilor pentru pagubele suportate în urma înghețurilor și a secetei hidrologice și instalarea sistemelor antigrindină. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0