Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chicu: Miercuri vom aproba hotărârea de începere a negocierilor privind creditul rusesc

Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu anunță despre o nouă încercare a Guvernului în privința creditului din partea Federației Ruse.

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Miercuri, Guvernul va aproba hotărârea privind începerea negocierilor cu Federația Rusă privind împrumutul.

Ziua Independenței în Piața Marii Adunări Naționale - Sputnik Moldova
Politică
Fără manifestații de masă de Ziua Independenței și de Ziua Limbii - Video

Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu după ședința la care a participat conducerea de vârf a țării.

„Este avizul pozitiv al Comisiei Parlamentare, respectiv, miercuri vom aproba hotărârea de Guvern care oficial lansează aceste negocieri și sperăm ca într-o perspectivă nu prea îndelungată să semnăm un nou acord cu Federația Rusă care va lua în considerare și decizia Curții Constituționale”, a menționat premierul.

Ion Chicu a mai spus că acele peste patru miliarde de lei sunt prevăzute în buget, iar în cazul în care acești bani nu vor veni, vor fi dificultăți la finanțarea deficitului bugetar.

Tot miercuri va fi aprobat acordul de finanțare – asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene.

Acest acord a fost semnat atât de Guvern, cât și de Comisia Europeană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0