Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fără manifestații de masă de Ziua Independenței și de Ziua Limbii - Video

© Sputnik / Miroslav RotariZiua Independenței în Piața Marii Adunări Naționale
Ziua Independenței în Piața Marii Adunări Naționale - Sputnik Moldova
Abonare
Sărbătorile naționale de la sfârșitul lunii august nu vor fi organizate cu participarea publicului. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința pe care a avut-o cu președintele Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

CHIȘINĂU, 27 iul - Sputnik. În acest an sărbătorile naționale de la sfârșitul lunii august nu vor fi organizate cu participarea publicului. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința pe care a avut-o cu președintele Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.  

„Anul acesta, bineînțeles, nu vom putea desfășura acele evenimente frumoase cu prezența publicului”, a menționat Ion Chicu. 

Potrivit lui, în acest an, de Ziua Independenței și Ziua Limbii, vom avea parte de evenimente culturale pe care le vom putea privi doar la televizor.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu: Este clar că va trebui să venim cu suport pentru agricultori

La fel va fi organizată și ceremonia de înmânare a premiilor în cadrul concursului „Premiul Național”.

Restricțiile sunt impuse în contextul pandemiei coronavirus-ului, care nu bate în retragere nici după aproape cinci luni de când în țara noastră a fost confirmat primul caz de infectare.

De precizat, în Republica Moldova, starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la data de 31 august, timp în care suntem obligați să respectăm mai multe reguli de protecție și prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în țara noastră a ajuns la 23 de mii 34 de cazuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0