Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertizarea nutriționistului: aceste alimente ne îmbătrânesc – ce să consumăm în schimb

CC0 / Pixabay / olafBroeker / Повар
Повар - Sputnik Moldova
Abonare
Un nutriţionist avertizează că anumite tipuri de alimente consumate frecvent afectează speranța de viață. Ce recomandă specialistul să consumăm zilnic pentru a ne menţine tineri.

BUCUREŞTI, 27 iul – Sputnik. După ce oamenii de știință de la Institutul Usher de la Universitatea din Edinburgh au dezvăluit, la mijlocul lunii iulie, impactul negativ al alimentelor bogate în fier asupra sănătăţii, reducând speranța de viață, un nutriționist britanic a oferit, într-un interviu pentru The Sun, recomandări privind o alimentaţie care menţine tinerețea pielii.

Alimente sănătoase - Sputnik Moldova
Societate
Prin ce alimente se poate transmite coronavirusul

Având în vedere că cercetătorii ne sfătuiesc să evităm consumul frecvent de carne roșie, dr. Rupy Aujla recomandă consumul zilnic al unui număr mare de fructe și legume. Acestea ne furnizează elemente care echilibrează şi reduc inflamația excesivă și protejează celulele.

De asemenea, o dietă relativ redusă în proteine contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire prin reducerea numărului de hormoni de creștere excesivi, adaugă nutriționistul, citat de Sputnik France

Potrivit acestuia, principiile unei alimentații sănătoase se bazează pe consumul de alimente vegetale, de grăsimi bune (nuci și semințe), de alimente proaspete şi bogate în fibre.

Cu alte cuvinte, alimente bogate în antioxidanți, colagen și minerale, precum și alimente care au proprietăți antiinflamatorii, vă pot ajuta să arătați mai tineri, având grijă de organismul nostru.

Anterior, un studiu publicat de American Heart Association a arătat efectele negative ale unei bacterii care se formează în intestine după consumarea cărnii roșii. Acest microorganism afectează arterele și crește riscul de a dezvolta boli de inimă odată cu înaintarea în vârstă. Totuşi, o schimbare în alimentaţie ar putea inversa acest proces.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0