Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prin ce alimente se poate transmite coronavirusul

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Este posibil să luăm coronavirusul prin alimente? Iată ce spune un microbiolog rus, care lămureşte dacă poate fi păstrat virusul în interiorul alimentelor şi când există riscul să ne infectăm.

BUCUREŞTI, 31 mai – Sputnik, Doina Crainic. Un microbiolog lămureşte că nu există dovezi potrivit cărora virusul s-ar păstra în interiorul unui aliment. Totuşi, dacă o persoană bolnavă a atins acest aliment sau punga care îl conține înainte de a v-o înmâna, este posibil să vă infectaţi.

Alimente sănătoase - Sputnik Moldova
Societate
Important: alimentele pe care trebuie să le consumăm în timpul pandemiei

Astfel, vă puteţi infecta cu coronavirus prin alimente doar dacă acestea au fost atinse de o persoană infectată, a declarat microbiologul Evgueni Plissouv, la canalul TV rusesc Zvezda.

El a explicat dacă contaminarea poate avea loc prin produse ambalate vândute în magazine.

„Nu sunt dovezi că virusul se poate păstra în interiorul unui aliment și apoi să vă infecteze. Cu siguranță, puteţi să vă infectaţi prin alimente, dacă o persoană infectată tușește în mâna cu care vă oferă pachetul în interiorul căruia se află mâncarea sau dacă tuşeşte peste alimente, iar apoi atingeți acel aliment și apoi fața. În acest caz, da - contaminarea este posibilă”, a explicat expertul, citat de Sputnik France. 

Potrivit cifrelor OMS, până astăzi peste 5,5 milioane de persoane au fost infectate cu noul virus la nivel mondial. Numărul morților este estimat la peste 350.000.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0