Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un alt vaccin rusesc împotriva COVID-19 intră în studiile clinice

© Sputnik / Андрей Катаев / Accesați arhiva multimediaВ России завершился первый этап испытания вакцины против COVID-19
В России завершился первый этап испытания вакцины против COVID-19  - Sputnik Moldova
Abonare
Un vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de Centrul Național de Cercetări în Virologie și Biotehnologie din Rusia a primit aprobarea pentru a intra în studii clinice, potrivit serviciului de presă al Rospotrebnadzor.

BUCUREŞTI, 26 iul – Sputnik. Centrul Național de Virologie și Biotehnologie din Rusia, deţinând acum autorizația de a efectua studii clinice pentru vaccinul său împotriva noului coronavirus, va trece la pasul următor, informează centrul de presă al Rospotrebnadzor, citat de Sputnik France

„Primii voluntari vor fi vaccinați pe 27 iulie”, a anunţat serviciul.

Potrivit premierului rus Mihail Mişustin, medicamentul din Rusia împotriva noului coronavirus a fost dezvoltat de 17 organizații științifice, existând peste 26 de tipuri de vaccinuri. La rândul ei, vicepremierul Tatiana Golikova a descris Vector drept un lider în industrie.

Suntem protejați: voluntarii care au testat vaccinul anti-COVID au fost externați - Sputnik Moldova
Video
Suntem protejați: voluntarii care au testat vaccinul anti-COVID au fost externați

Alte vaccinuri

Luni, 20 iulie, au fost finalizate studiile clinice pentru un alt vaccin pe care l-a dezvoltat Ministerul rus al Apărării împreună cu Centrul Național de Epidemiologie și Microbiologie Gamaleïa. Un al doilea grup de 20 de voluntari a părăsit deja spitalul militar.

Fiecare dintre aceştia a produs un răspuns imun, fără efecte secundare sau complicații. După ce specialiștii vor analiza rezultatele testelor și vor studia datele din examinări, medicamentul va fi înregistrat de stat.

În Rusia au fost raportate 800.849 de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 13.046 de oameni au murit din cauza bolii, potrivit cifrelor oficiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0