Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Portretul șomerilor din Republica Moldova: Peste 51 de mii de oameni caută un loc de muncă

© AP Photo / Jeff WhiteСтуденты
Студенты - Sputnik Moldova
Abonare
Aproape 51 de mii de moldoveni caută de lucru. Asta arată datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Instituția a publicat o statistică în acest sens.

CHIȘINĂU, 26 iul - Sputnik. Datele ANOFM arată că pe parcursul ultimelor 6 luni 50 906 moldoveni aflați în căutarea unui loc de muncă s-au adresat la instituțiile statului pentru a-și găsi de lucru.

Șomer - Sputnik Moldova
Societate
Ce se întâmplă cu persoanele care au rămas fără loc de muncă în perioada stării de urgență
Dintre aceștia peste 28 de mii au statut de şomeri, fiind fără un job stabil. Mai bine de jumătate dintre oamenii fără lucru sunt de la sate - 15 547. În același timp, 63 la sută dintre șomeri nu au calificare profesională. Statisticile mai arată că 14 la sută dintre cei fără job sunt din Capitală şi doar câte cinci procente au domiciliul în raionale Ocniţa, Ungheni, Drochia și Găgăuzia.

Cele mai multe persoane, mai exact 11 mii, care nu sunt încadrate în câmpul muncii au vârste cuprinse între 35 şi 49 de ani. De asemenea, peste opt mii dintre şomeri au mai mult de 50 de ani, iar 5 043 au între 16 şi 29 de ani.

Totodată, 905 persoane sunt revenite de peste hotare, iar 567 sunt cu nevoi speciale. 108 oameni neîncadraţi în câmpul muncii sunt eliberaţi recent din pușcării, iar restul reprezintă cetăţeni străini și victime ale traficului de ființe umane.

Aceșlași raport arată că în primele şase luni ale acestui an 3 771 de şomeri au fost angajaţi, iar 5 615 au primit ajutor de şomaj. De asemenea, în această perioadă, în ţară erau înregistrate 12 469 de locuri de muncă vacante.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0