Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Seri de vară cu cinema în aer liber: Proiect pentru tinerii dintr-un sat din Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariDiana Josu Braniște
Diana Josu Braniște - Sputnik Moldova
Abonare
Tinerii din satul Cigârleni, raionul Ialoveni, au ocazia în fiecare duminică să vizioneze filme în aer liber. Cinematograful a fost improvizat pe stadionul localității.
Seri de vară cu cinema în aer liber: Proiect pentru tinerii dintr-un sat din Moldova

Întrucât accesul în multe locații este interzis în prezent, tinerii din satul Cigârleni, raionul Ialoveni, își dau întâlnire în fiecare duminică pe stadionul din localitate. Ei au reușit să câștige un proiector, un video-proiector și un laptop cu ajutorul cărora pot prezenta în serile de vară diverse producții cinematografice.

Acest lucru a fost posibil datorită implicării Consiliului local de tineret din satul Cigârleni, care a participat alături de alte 40 de consilii locale și grupuri de inițiativă la un proiect de anvergură.

"Acum tinerii sunt motivați să se implice și mai activ în viața comunității, iar serile petrecute la un film în aer liber sunt mult mai atractive pentru tinerele generații", a spus organizatoarea de evenimente din Cigârleni, Diana Josu-Braniște.

Potrivit ei, pe lângă faptul că tinerii vizionează filme, comunică și se distrează, aceștia strâng și mici fonduri pentru organizarea activităților educativ-culturale și implementarea altor proiecte pentru fetele și băieții din Cigârleni.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0