Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Amenzi usturătoare pentru cei care vor arunca gunoi la întâmplare: Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariУрна
Урна - Sputnik Moldova
Abonare
Persoanele care nu vor păstra curățenia pe străzi, în parcuri sau scuaruri vor fi amendate, informează primarul Capitalei.

CHIȘINĂU, 25 iul – Sputnik. Amenzi de aproape două mii de lei vor fi aplicate persoanelor fizice care vor arunca gunoi la întâmplare în Capitală. Despre aceasta anunță primarul Chișinăului Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Astfel, persoanele fizice care nu vor păstra curățenia vor primi de la 900 la 1800 de lei amendă sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore. De la 3000 de lei până la 9000 de mii de lei riscă persoanele juridice.

Ion Ceban - Sputnik Moldova
Societate
Primarul Chișinăului renunță la mașină: Cum se va deplasa Ceban la Primărie

„Este de datoria fiecărui cetăţean să își facă curățenie în fața casei, dar şi să păstreze ordinea în stradă, parc sau în zonele publice. Serviciile municipale, la rândul lor, vor instala mai multe coșuri pentru gunoi”, scrie primarul.

Ion Ceban a solicitat ca la intrarea în parcurile și scuarurile din toate sectoarele să fie instalate panouri pe care să fie afişate lista amenzilor, de care sunt pasibili cei ce vor face dezordine.

Sancțiunile vor fi aplicate de agenții constatatori, atât polițiștii, cât și responsabilii preturilor, după ce ieri a fost aprobat Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0