Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Interpol a refuzat să-l anunțe în căutare internațională pe Plahotniuc

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Interpol a refuzat includerea fostului lider PDM Vladimir Plahotniuc în lista persoanelor anunțate în căutare internațională și a decis radierea datelor acestuia din bazele de date ale Organizației.

CHIȘINĂU, 24 iul - Sputnik. Interpol a refuzat anunțarea în căutare internațională a fostului lider democrat, lui Vlad Plahotniuc. Informația a fost făcută publică de Procuratura Generală, care a fost anunțată despre această hotărâre joi, 23 iulie. Potrivit unui comunicat al Procuraturii, Comisia de Control a Fișierelor a Secretariatului General al Interpol a stabilit că „menținerea datelor privind Solicitantul, nu este compatibilă cu obligaţiunea Interpol de a asigura cooperarea eficientă între autorităţile poliţieneşti în „spiritul Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului”. 

Protest, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Societate
Stoianoglo cere extrădarea lui Plahotniuc: Actele au fost expediate autorităților din SUA

Procuratura informează că se va adresa Direcției Cooperare Polițienească Internațională din cadrul IGP cu solicitarea de a explica motivele care au stat la baza emiterii deciziei de refuz, iar în funcție de răspuns, PG va decide asupra modalității de reacționare în consecință. Mai mult, Procuratura intenționează ca la fiecare refuz al partenerilor să vină cu argumente suplimentare „pentru a-i convinge că anume învinuitul este unul dintre beneficiarii furtului miliardului”.

„Activitatea organizației criminale, conduse de Vladimir Plahotniuc și ”frauda bancară”, ca una din părțile ei componente, sunt printre cele mai complexe cauze pe care le-a anchetat vreodată Procuratura și printre cele mai relevante din punct de vedere financiar pentru întreaga societate”, este precizat în comunicatul PG.

Amintim, Procuratura Generală a Republicii Moldova a expediat autorităților competente ale Statelor Unite ale Americii setul de acte cu solicitarea de extrădare a lui Vlad PLahotniuc, pentru a fi tras la răspundere penală în Republica Moldova.

Acesta a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare. Este vorba de crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0