Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Avocat, despre dosarul Plahotniuc: Să așteptăm explicațiile Interpol-ului

© Sputnik / Александр Натрускин / Accesați arhiva multimediaМихаил Иоффе
Михаил Иоффе - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit avocatului Mihail Ioffe, există o decizie pentru fiecare acțiune a Interpol-ului, iar pentru a vedea cât de justificată este aceasta, trebuie să așteptăm explicațiile și materiale pe acest caz.

CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Cea mai simplă explicație la care se poate gândi orice avocat în acest caz este o posibilă soluție politizată. Desigur, refuzul poate fi legat de considerente pur politice în legătură cu Plahotniuc, dar în prezent ar fi mai corect să se abțină de la o astfel de apreciere, a declarat Mihail Ioffe, vicepreședinte al Asociației Internaționale a avocaților de limbă rusă.

”Nu știm ce a servit de fapt drept temei legal pentru o astfel de decizie. Adesea, există documente întocmite incorect, care nu au o traducere tehnică sau nu îndeplinesc cerințele acestui document. Din păcate, trebuie să recunoaștem că unele dintre cererile către Interpol sunt respinse tocmai din motive tehnice formale”, a spus Ioffe pentru Sputnik.

Potrivit avocatului, în această situație este posibil să fie un refuz formal justificat, dar din motive legale nesemnificative, iar acest lucru poate fi legat și de componenta politică în raport cu Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova
Politică
Interpol a refuzat să-l anunțe în căutare internațională pe Plahotniuc

Prin urmare, subliniază expertul, trebuie luate în considerare ambele opțiuni - atât faptul că decizia a fost luată din motive pur politice, cât și faptul că ar putea fi de vină și documentele întocmite greșit. ”Este necesar să așteptăm decizia organizației susnumite, care va clarifica această problemă”, a adăugat Ioffe.

"Există o decizie pentru fiecare acțiune întreprinsă de Interpol. În ce măsură este justificată și dacă sunt în deplină concordanță cu materialele de caz? Pentru a înțelege acest lucru, trebuie să așteptăm explicațiile și materiale de caz de la instituția respectivă", a concluzionat expertul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0