Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Starea de urgență în sănătate publică se prelungește: Iată până când

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu
Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Starea de urgență în sănătate publică se prelungește până în data de 31 august. Despre asta a comunicat premierul Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 24 iul - Sputnik. Starea de urgență în sănătate publică se prelungește până în data de 31 august. Potrivit premierului Ion Chicu aceasta este unica soluție de a menține sub control pandemia de COVID-19 î țara noastră. 

Ion Chicu  - Sputnik Moldova
Societate
Decizie: Restricția privind 14 zile de autoizolare este menținută – Când va fi anulată

”S-a decis extinderea stării de urgență în sănătate publică până în data de 31 august 2020. În circumstanțele respective aceasta este unica posibilitate de a menține sub control situația și țările vecine au luat decizii respective în ultima perioadă. În aceste condiții, se păstrează aceleași restricții de aflare în locuri publice a mai mult de trei persoane, regim special pentru persoanele care au o vârstă mai mare de 63 de ani, activitățile cluburilor de noapte. Ne referim la activitatea discotecilor”, a precizat premierul Ion Chicu. 

Grădinițele, școlile, gimnaziile și universitățile vor fi deschise pentru admiterea elevilor sau studenților, însă procesul educațional rămâne suspendat. Comisia a aprobat Instrucțiunea de pregătire pentru redeschiderea grădinițelor și creșelor.

Pe timpul stării de urgență în sănătate publică purtarea măștilor în transportul public, în spațiile comerciale, în spațiile publice închise este obligatorie. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul. O altă obligație ține de evitarea aglomerațiilor.

Persoanele cu vârsta de peste 63 de ani nu vor au voie să se deplaseze în afara domiciliului, cu excepția necesității stringente. Aceasta obligație se răsfrânge și asupra persoanelor cu probleme de sănătate, ele la fel fiind în grupul de risc. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0