Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decizie: Restricția privind 14 zile de autoizolare este menținută – Când va fi anulată

Abonare
Premierul Ion Chicu a anunțat până în data de 7 august este menținută restricția de 14 zile de autoizolare la domiciliu pentru cetățenii care revin de peste hotare.

CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Premierul Ion Chicu a declarat într-un briefing de presă că cetățenii moldoveni care vor veni de peste hotare vor trebui în continuare să stea în autoizolare la dimiciliu timp de 14 zile. Aceasta este decizia de astăzi a Comisie pentru Situație de Urgență în Sănătate Publică.

Молдова впервые проведет клинические исследования лекарств от COVID-19 - Sputnik Moldova
Situația se agravează: Alte două spitale au fost activate în lupta cu COVID-19

”În cadrul ședinței s-a discutat posibilitatea anulării regimului de autoizolare de 14 zile pentru cetățenii noștri care revin de peste hotare. Eu am ieșit cu această propunere în fața comisiei. Din păcate nici specialiștii epidemiologi și nici o bună parte din colegii din Guvern nu au susținut această opinie și această propunere pentru că anume în țările unde avem cei mai mulți cetățeni de-ai noștri se atestă un număr mare de cazuri noi de covid și apariția unor focare. Chiar în acele țări se introduc restricții”, a precizat premierul. 

Amintim că toate persoanele care vin în țara noastră sunt obligate să stea în autoizolare la domiciliu timp de 14 zile. Asta înseamnă că au voie să interacționeze cu nimeni, excepție fac membrii familiei care locuiesc în aceiași casă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0