Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Va fi prelungită starea de urgență în sănătate publică: Ce spune premierul Chicu

Abonare
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică va decide astăzi cu privire la prelungirea sau încetarea stării de urgență în sănătate publică.

CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Starea de urgenţă în sănătate ar putea fi prelungită. Precizarea a fost făcută de premierul Ion Chicu în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune. Acesta a spus că decizia va fi luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Кишинев выходит из режима ЧП - Sputnik Moldova
Societate
Chicu a anunțat când va fi decisă ridicarea măsurii privind autoizolare de 14 zile

„Deși avem diminuare, ea nu este cea pe care ne-o dorim, de aceea starea de urgență va fi prelungită”, a declarat prim-ministrul.

Premierul susține că cetățenii continuă să încalce regulile stabilite de autorități și i-a îndemnat să-și adapteze comportamentul la realitățile în contextul pandemiei coronavirusului.

„Omenirea va trebui cumva să se adapteze la această nouă circumstanță a vieții. Ieri, pe plan global a fost înregistrat un nou antirecord absolut de peste 280 de mii de cazuri. Fiindcă suntem în vecinătate, vedem și evoluția în România. În fiecare zi acest antirecord se reînnoiește. Este clar că pandemia aceasta nu pleacă din Republica Moldova și este clar că nu pleacă din lumea întreaga”, a mai spus Chicu,

De precizat, la începutul lunii, Comisia pentru Sănătate Publică a decis prelungirea stării de urgență medicală până la 31 iulie, cu menșinerea mai multor restricții impuse de autorități.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0