Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chicu a anunțat când va fi decisă ridicarea măsurii privind autoizolare de 14 zile

© Sputnik / Anatolii KiriakКишинев выходит из режима ЧП
Кишинев выходит из режима ЧП - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a anunțat că vineri urmează să aibă loc ședința Comisiei de Sănătate Publică, la care se va decide dacă cetățenii care revin din străinătate vor sta sau nu 14 zile în autoizolare.

CHIȘINĂU, 20 iul - Sputnik. Premierul Ion Chicu a anunțat că situația epidemiologică în Republica Moldova se îmbunătățește, cu toate acestea însă autoritățile și cetățenii nu trebuie să se relaxeze. 

 Camere de supraveghere video trafic auto  - Sputnik Moldova
Impact devastator al COVID-19 asupra transportului

”De patru săptămâni avem un trend descrescător a numărului de cazuri de COVID-19, ceea ce ne bucură, dar nu ne induce în eroare și nu ne creează optimism, căci în plan mondial sunt antirecorduri. Ați văzut în România câte recorduri. Continuăm să rămânem în alertă, focusați pe această problemă. Fac apel la cetățeni și față de unii lideri politici care îndeamnă oamenii la proteste și chiar le organizează, trebui să știți că sănătatea este prioritară, dar nu influențele politice ale unor persoane care cred că doar așa mai au șanse”, a declarat premierul Ion Chicu. 

Premierul a mai spus că vineri va avea loc ședința Comisiei pentru Sănătate Publică la care se vor decide acțiunile ce urmează să fie întreprinse după data de 1 august, când expiră starea de urgență. 

”Posibil că vom introduce un regim adițional pentru cetățenii care revin de peste hotare, vedem dacă este posibil să scoatem restricția de a fi nevoiți să stea oamenii 14 zile în autoizolare, la întoarcerea din străinătate. Sperăm să putem veni cu soluții alternative la acest capitol”, a precizat Ion Chicu.

În prezent, în Moldova sunt 20 980 de cazuri de COVID-19. Până acum, 14 376 de oameni s-au tratat, iar 684 au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0