Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu: Restricțiile privind organizarea nunților și cumetriilor se mențin

CC0 / Pixabay / Pexels / Nuntă
Nuntă - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a precizat că organizarea nunților și cumetriilor vor fi în continuare interzise. Se va permite doar organizarea zilelor de naștere și a meselor de pomenire în restaurante.

CHIȘINĂU, 24 iul - Sputnik. Premierul a precizat că evenimentele cu mai mult de 50 de invitați vor fi interzise până în data de 31 august. Deciza a fost luată în condițiile în care numărul persoanelor infectate cu COVID-19 crește de la o zi la alta. 

”Din păcate se mențin restricțiile și pentru organizarea ceremoniilor: nunți, cumetrii. Nu este posibil de eliminat această restricție. În cadrul comisiei s-a decis despre permiterea organizării în unitățile Horeca a evenimentelor: omagieri, mese de pomenire. În baza unor instrucțiuni clare”, a precizat Ion Chicu. 

Ion Chicu a precizat că aceste evenimente vor fi permise doar cu respectarea măsurilor de proteție și în limita de 50 de invitați. 

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Starea de urgență în sănătate publică se prelungește: Iată până când

”Se permite organizarea evenimentelor, altele decât: nunți, cumetrii, dar cu respectarea unor reguli foarte stricte care vor fi bublicate luni. Hotărârea va fi publicată luni și acolo va fi intrucțiunea dată”, a precizat premierul.

Din 1 august vor putea fi organizate evenimente culturale, în aer liber, de către instituțiile teatral-concertistice și cinema, acreditate de MECC. La eveniment, vor putea participa maxim 50 de spectatori. Rămâne interzisă desfășurarea activităților în incinta teatrelor, cinematografelor și sălilor de concerte.  Însă, acestea vor fi deschise pentru artiști în scopul desfășurării repetițiilor.

Amintim că se permite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentului. Întrunirile însă nu pot fi organizate în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0