Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon, despre probabilitatea anulării alegerilor prezidențiale: Iată în ce condiții

© Photo : Facebook / Dodon IgorЦеремония награждения контингента Национальной Армии, участвовавшего в военном параде в Москве к 75-летию Победы в Великой Отечественной войне.
Церемония награждения контингента Национальной Армии, участвовавшего в военном параде в Москве к 75-летию Победы в Великой Отечественной войне. - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a venit cu mai multe precizări referitor la posibilitatea anulării alegerilor prezidențiale.

CHIȘINĂU, 24 iul - Sputnik. Președintele Igor Dodon a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre o eventuală anulare a alegerilor prezidențiale.

Acesta a declarat că nu își dorește acest lucru, dar, în cazul în care situația epidemiologică nu va permite organizarea scrutinului, se va ajunge la un compromis.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Societate
Deputații au operat modificări la Codul Electoral: Iată ce va fi interzis de acum încolo

”Eu nu mi-aș dori amânarea alegerilor. Eu vreau ca alegerile să aibă loc în toamnă. Așa cum este planificat în data de 1 noiembrie. Dacă o să avem situația epidemiologică care nu ne va permite, atunci trebui să ne convocăm toți împreună în Parlament să luăm o decizie de compromis să aprobăm situația de stare excepțională și care presupune că alegerile se amână”, a declarat Igor Dodon. 

Președintele țării s-a referit și la amendarea Codului Electoral care au fost criticate de opoziție. Igor Dodon a precizat că intenționat acest proiect nu a fost votat în lectura a doua pentru că a stârnit controverse și așteaptă un răspuns în această privință de la Comisia de la Veneția.

”A fost votat în prima lectură modificări la codul electoral care au fost criticate de opoziție. Am văzut îngrijorări din partea partenerilor de dezvoltare. Di aceste considerente Parlamentul nu a votat aceste modificări în lectura a doua. S-a amânat examinarea în lectura a doua și proiectul a fost transmis Comisiei de la Veneția. Dacă va fi aviz care ne permite ca acest cod să fie votat atunci vor fi votate aceste modificări, dacă nu vor fi în exact același condiții cum au fost alegerile până acum”, a mai adăugat Igor Dodon. 

Alegerile prezidențiale ar urma să aibă loc în această toamnă. Mai exact, în data de 1 noiembrie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0