Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au fost donate calculatoare noi pentru învățământul la distanță: Cine sun beneficiarii

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Accesați arhiva multimediaRansomware attacks global IT systems
Ransomware attacks global IT systems - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației Culturii și Cercetării a beneficiat de o donație în sumă de 70 de mii de dolari sub formă de calculatoare destinate învățământului la distanță.

CHIȘINĂU, 24 iul - Sputnik. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a primit 105 calculatoare din partea Parteneriatul Global pentru Educație prin intermediul UNICEF Moldova, pentru cadrele didactice și elevii care nu dețin tehnică de calcul necesară desfășurării procesului educațional.

Ministrul Igor Șarov a mulțumit Parteneriatului Global pentru Educație și UNICEF Moldova pentru suportul financiar în valoare de 70 de mii de dolari oferit Republicii Moldova pentru susținerea sistemului educațional, în contextul pandemiei COVID-19.

„Cu siguranță principalii actori implicați în procesul educațional au simțit sprijinul acordat de dumneavoastră, care s-a materializat în acțiuni concrete cum ar fi procurarea și distribuirea a 500 de pachete de suport pentru  preșcolari  și elevii din clasele primare; realizarea instruirilor la distanță  a educatorilor privind lucrul cu părinții copiilor de vârstă preșcolară și nu în ultimul rând procurarea a 105 de laptopuri pentru cadrele didactice și elevii care nu dețin tehnică de calcul”, a menționat oficialul.

Экзамен - Sputnik Moldova
Societate
Când vor fi deschise instituțiile de învățământ: Ce spune Ministerul Educației
La rândul lor, reprezentantul UNICEF în Moldova, au apreciat inițiativele și acțiunile realizate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în perioada desfășurării procesului educațional la distanță. Aceștia și-au arătat disponibilitatea de a acorda Republicii Moldova suportul necesar în vederea susținerii sistemului educațional național în condițiile complicate generate de pandemia COVID-19.

„Există nevoia de a elimina în cel mai scurt timp posibil decalajul digital educațional, pentru ca un număr substanțial de copii și profesori care nu au avut acces la tehnologii și internet din diferite motive, nu au putut participa online la învățarea la distanță”,  declarat reprezentantul UNICEF în Moldova, Desiree Jongsma.

Tehnica de calcul donată urmează să fie redirecționată către insitituțiile de învățământ din fiecare raion al Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0