Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când vor fi deschise instituțiile de învățământ: Ce spune Ministerul Educației

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaЭкзамен
Экзамен - Sputnik Moldova
Abonare
Tot mai mulți părinți se întreabă când își vor relua activitatea instituțiile de învățământ din țară. Iată ce spune ministerul Educației.

CHIȘINĂU, 30 iun – Sputnik. Redeschiderea instituțiilor de învățământ în contextul pandemiei COVID-19 este la etapa consultărilor, informează Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Potrivit unui comunicat al instituției, MECC examinează mai multe soluții privind organizarea noului an de studii 2020-2021.

Lucia Caciuc - Sputnik Moldova
Activități pentru elevi în vacanța de vară: Inițiativa unui liceu din Capitală

Până la etapa actuală a fost elaborat proiectul „Reglementărilor speciale privind organizarea anului de studii 2020-2021 în condițiile epidemiologice de COVID-19 pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal și extrașcolar”.

Documentul se află la etapa consultărilor cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și ai organelor locale de specialitate în domeniul învățământului.

Astfel, MSMPS urmează să se pronunțe asupra recomandărilor privind măsurile de protecție, de organizare și menținere a spațiilor de studii, a programului școlar, completelor de clasă, condițiilor de distanțare fizică, de efectuare a triajului epidemiologic și de instruire a angajaților.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării îndeamnă la solidaritate, implicare și atitudine constructivă comunitatea educațională, societatea civilă, reprezentanții instituțiilor mass-media.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0