Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegerile prezidențiale: Cum vor fi organizate în afara țării

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Discuții referitoare la organizarea scrutinului prezidențial au avut loc între ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene cu șefii misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Modul de organizare a alegerilor prezidențiale din toamnă în secțiile de votare din străinătate a fost abordat de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, cu șefii misiunilor dimplomatice și oficiilor consulare ale Republicii Moldova.

Roman Mihăeș - Sputnik Moldova
Expert: Am putea avea alegeri parlamentare anticipate după prezidențiale?
În context, ministrul a cerul oficialilor ca la organizarea scrutinului să se țină cont că acesta va avea loc în condiții de criză pandemică, astfel să fie analizată experiența altor state în care au fost organizate recent alegeri.

Totodată, ministrul a cerut să fie distibuită informația cu privire la înregistrarea prealabilă pentru alegerile prezidențiale a cetățenilor cu drept de vot din străinătate prin completarea formularului de înregistrare on-line, la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md.

Secțiile de votare din străinătate sunt constitutie de către Comisia Electorală Centrală, cu cel puțin 35 de zile înainte de data alegerilor, cu avizul prealabil al MAEIE.

Amintim, alegerile prezidențiale se vor desfășura în toamna acestui an, pe 1 noiembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0