Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul rus face dezvăluiri: Cum i-a fost propusă funcția de prim-ministru

© Sputnik / Екатерина Штукина / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел встречу с новым правительством РФ
Президент РФ В. Путин провел встречу с новым правительством РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul rus, Mihail Mișustin, a povestit în cadrul unui interviu pentru ”Rossia 24” cine și cum i-a propus funcția de prim-ministru.

CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Premierul rus Mihail Mișustin a mărturisit că propunerea de a deveni prim-ministru al Federației Ruse a venit din partea președintelui, care era interesat de realizarea obiectivelor anunțate în adresarea către Consiliul Federal, însă pandemia de coronavirus a determinat anumite ajustări și lucrurile au devenit ceva mai complicate.

”Dacă urmează să activezi în Guvern, cu atât mai mult, dacă ți se propune funcția de șef al Executivului, atunci desigur este destul de dificil să-ți imaginezi tot ansamblul de provocări cu care te vei confrunta. Propunerea de a activa în Guvern a venit din partea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, și în aceste sens interesul era îndreptat spre realizarea acelor obiective pe care le-a enunțat în mesajul său din ianuarie”, a declarat premierul rus într-un interviu oferit postului de televiziune Rossia 24.

Mișustin a menționat că pandemia a determinat anumite schimbări.

Mihail Mișustin - Sputnik Moldova
Rusia
Mihail Mișustin, despre activitatea Guvernului, coronavirus și un vis din copilărie

”Desigur, nu a fost deloc ușor atunci când sarcina realizării măsurilor enunțate în mesaj, realizarea proiectelor naționale, a obiectivelor naționale s-a intersectat cu un astfel de dezastru precum pandemia, când eram nevoiți zilnic să luăm decizii de extindere a necesarului de paturi în spitale, să elaborăm metodologii, să pregătim specialiști, să recurgem la achiziții și producere a mijloacelor de protecție. Au fost niște provocări deloc simple, iată de ce cred că oamenii trebuie să judece în ce măsură am reușit să facem față”, a spus șeful guvernului rus.

Totodată, el a precizat că este foarte important că a reușit să se depășească această etapă dificilă, cu unul dintre cele mai bune rezultate în lume. E vorba atât de mortalitate, cât și de seturile de teste, de care în Rusia sunt peste o sută de tipuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0