Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mihail Mișustin, despre activitatea Guvernului, coronavirus și un vis din copilărie

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaMihail Mișustin
Mihail Mișustin - Sputnik Moldova
Abonare
Mama lui Mihail Mișustin este soră medicală, astfel că din copilărie a crescut printre oameni în haine albe. Iată de ce, la un moment dat, a vrut să aleagă această cale.

CHIȘINĂU, 23 iul - Sputnik. Premierul rus Mihail Mișustin a povestit că încă din copilărie a avut o atitudine aparte față de lucrătorii medicali și a vrut chiar să-și facă studiile la institutul de medicină. El a declarat acest lucru joi, într-un interviu acordat postului de televiziune ”Russia 24”.

Premierul rus a povestit că mama sa a lucrat pe parcursul mai mulți ani în calitate de soră medicală.

"Iată de ce, am fost întotdeauna înconjurat de oameni în halate albe, printre prietenii și cunoscuții ei erau mulți colegi de muncă. Chiar urma să intru la un institut de medicină", a adăugat el.

Misustin le-a mulțumit lucrătorilor medicali pentru munca depusă. Premierul rus a subliniat că are un mare respect pentru medicii care, în lunile de pandemie a coronavirusului, și-au sacrificat timpul, comunicarea cu familiile, sănătatea și viețile pentru a salva oameni.

Отдыхающие на пляже Цирк в Сочи - Sputnik Moldova
Rusia
Guvernul rus va subvenționa vacanțele cetățenilor în interiorul țării

Despre coronavirus

Premierul rus a povestit cum a suportat el infecția cu COVID-19. Potrivit lui, recuperarea nu a fost ușoară.

”Vă voi spune că aceasta nu este o istorie simplă. Da, din păcate, am avut febră mare, dar în ceea ce privește că "m-am recuperat rapid ", acest lucru nu este în întregime adevărat, a fost un proces destul de dificil. De îndată ce am început să mă simt mai bine, evident că m-am întors imediat la muncă”, a declarat  Mișustin.

Vorbind despre al doilea val al focarului de COVID, premierul rus a opinat că nu există încă premize pentru acest lucru.

"Deocamdată, aceste premize nu sunt observate de specialiști și oamenii de știință. De aceea, să sperăm că dacă urmăm recomandările date de Rospotrebnadzor și medici, al doilea val nu va avea loc”, a spus el.

Despre lucrul și proiecte naționale

Premierul a remarcat că guvernul pe care îl conduce are multe sarcini ambițioase. El a subliniat că președintele rus Vladimir Putin se află în legătură permanentă cu el.

Премьер-министр РФ М. Мишустин провел заседание Евразийского межправсовета - Sputnik Moldova
Rusia
Noi detalii privind starea de sănătate a premierului rus, diagnosticat cu COVID-19

”Membrii guvernului, vicepremierii lucrează uneori zi și noapte. În funcție de timp și de situația creată. Ne aflăm în legătură permanentă cu președintele”, a spus Mișustin.

Totodată, el a menționat că există suficiente fonduri în Rusia pentru a asigura obiectivele naționale strategice și proiectele naționale.

”Nu este nevoie să vă faceți griji în această privință, există suficiente fonduri pentru a asigura toate acele obiective naționale strategice care, după cum știți, au fost anunțate recent prin decretul prezidențial până în 2030 și proiectele naționale la care lucrăm. Și aș vrea să menționez că toate măsurile luate au fost foarte clare, și au dat rezultatele cuvenite", a declarat premierul rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0