Dolarul continuă să coboare, euro crește: Prețul la bănci și cursul BNM pentru 23 iulie

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaДенежные купюры: доллары США, евро, рубли
Денежные купюры: доллары США, евро, рубли - Sputnik Moldova
Abonare
Dolarul a mai coborât cu 2 bani în cotațiile oficiale pentru astăzi, după ce ieri s-a ieftinit cu 6 bani și deja coborâse sub „pragul psihologic” de 17 lei. Euro, dimpotrivă, urcă astăzi cu tocmai 19 bani, după ce în cotațiile de ieri scăzuse cu 8 bani.

CHIȘINĂU, 23 iul - Sputnik. La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru joi, 23 iulie, un dolar american echivalează cu 16,97 lei, un euro – cu 19,63 lei, o hrivnă ucraineană – cu 61 de bani, un leu românesc – cu 4,06 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 24 de bani.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiCursul valutar BNM pentru 23 iulie
Dolarul continuă să coboare, euro crește: Prețul la bănci și cursul BNM pentru 23 iulie - Sputnik Moldova
Cursul valutar BNM pentru 23 iulie

Unitățile de schimb valutar ale celor mai importante bănci din Chișinău cumpărau aseară dolarul cu 16,75 – 16,82 lei și-l vindeau în medie cu 17,05 lei. Pentru euro, aceleași unități de schimb valutar afișau un preț de 19,25 – 19,32 lei la cumpărare și de 19,64 – 19,65 lei la vânzare.

Dollar und Euro - Sputnik Moldova
Dolarul a coborât sub „prag psihologic” – iată cât costă euro: Cursul BNM pentru 22 iulie

La cursul valutar al BNM, moneda națională se apreciază joi în raport cu dolarul american, hrivna ucraineană și rubla rusească și se depreciază în raport cu euro și leul românesc.

Euro s-a scumpit cu 19 bani de miercuri până joi, în timp ce dolarul american a mai pierdut 2 bani în cotațiile BNM.

Leul românesc a ucrat cu 5 bani moldovenești în cotațiile BNM. Hrivna ucraineană și rubla rusească, deși înregistrează un trend descendent, au rămas la prețurile anterioare.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0