Dolarul a coborât sub „prag psihologic” – iată cât costă euro: Cursul BNM pentru 22 iulie

© Sputnik / Mihail KutuzovDollar und Euro
Dollar und Euro - Sputnik Moldova
Abonare
Cotația euro a scăzut cu 8 bani de marți până miercuri. Dolarul s-a ieftinit cu 6 bani și a coborât sub „pragul psihologic” de 17 lei.

CHIȘINĂU, 22 iul - Sputnik. La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru miercuri, 22 iulie, un dolar american echivalează cu 16,99 lei, un euro – cu 19,44 lei, o hrivnă ucraineană – cu 61 de bani, un leu românesc – cu 4,01 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 24 de bani.

© Photo : BNMRatele de schimb valutar BNM pentru 22 iulie 2020
Dolarul a coborât sub „prag psihologic” – iată cât costă euro: Cursul BNM pentru 22 iulie - Sputnik Moldova
Ratele de schimb valutar BNM pentru 22 iulie 2020

Leul moldovenesc se apreciază pe 22 iulie în raport cu toate principalele valute de referință, cu excepția rublei rusești. Dolarul s-a ieftinit cu 6 bani, iar cotația euro a scăzut cu 8 bani, în raport cu ziua anterioară.

Cotația hrivnei ucrainene s-a redus cu un ban, iar a leului românesc este în scădere cu doi bani. Rubla rusească este în creștere nesemnificativă – de la 0,2382 lei până la 0,2402 lei.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0