Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tensiunile din Parlament au încetat: Iată ce i-a liniștit pe deputați

Abonare
Tensiunile din Legislavit au încetat după ce presa a fost lăsată să intre la ședința Parlamentului. Jurnaliștii nu au fost inițial lăsați să intre din motiv că există pericol de infectare cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 20 iul - Sputnik. Discursul premierului Ion Chicu în plenul Parlamentului a fost întrerupt pentru a doua oară. De această dată deputații au cerut ca presa să aibă acces direct la ședința Parlamentului și nu în sala de conferințe - cum era până acum.

Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Deputații au reluat ședința în plen – câteva zeci de protestatari în preajma Parlamentului

În susținerea lor au ieșit deputații de la Pro Moldova, Partidul ȘOR și PAS.  Pentru a calma spiritele, președintele Parlamentului, Zinaida Grecianîi, a pus la vot ca câte un operator de la fiecare instituție media să intre în sala pentru a filma. Deputații au susținut această inițiativă, iar premierul și-a continuat discursul. 

Discursul premierului de la tribuna Parlamentului a mai fost întreruptă o dată. S-a întâmplat chiar în debutul ședinței, imediat ce premierul a început să vorbească de la tribuna centrală, răspunzând acuzațiilor și criticilor ce i-au fost aduse Cabinetului de Miniștri în moțiunea de cenzură. Atunci semnatarii moțiunii nu i-au permis să vorbească. Ei au scandat "Mincinosul!", făcând gălăgie în sală.

Între deputații din majoritatea parlamentară și cei din opoziție s-au produs schimburi de replici, unii s-au ridicat de pe scaune și s-au antrenat în discuții care nu sunt conforme cu regulamentul Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0